Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Jó a térérzéked, kreatív vagy, jól rajzolsz és érdeklődsz a szociális, az építőművészeti, a képzőművészeti és az iparművészeti kérdések iránt? Ha igen, akkor az építőművész szakot neked találták ki!

A hat féléves képzés tartalmaz művészeti tanulmányokat (rajz, színtan, formatan, anatómia, ábrázoló geometria), tervezési ismereteket (építészet, belsőépítészet és bútortervezés), szakelméletet (statika, épületszerkezettan, épületgépészet, villamosság, szaktörténet), általános elméleti képzést (társadalomtudományi ismeretek, filozófiai ismeretek, művészettörténet), és szakmai gyakorlatokat. A képzésen nem választhatsz külön szakirányt, de a hangsúly a belsőépítészeti terülten van.

Az építőművész alapképzési szak elvégzése után olyan szakember leszel, aki építész stúdiók, vállalkozások, hatóságok és egyéb intézmények alkalmazásában az épített környezet tervezésében, menedzselésében elsősorban a művészeti igényességet igénylő feladatok megoldásában részfeladatokat lát el. Tervezési jogosultsághoz nem kötött területeken önállóan is tevékenykedhetsz. A belsőépítészet területén tárgytervezői feladatokat is elláthatsz, valamint kapcsolatot kell tartanod a környezet alakításában részt vevő további szereplőkkel, társtervezőkkel, kivitelezőkkel, társművészekkel.

Az egyetem elvégzése után keresett szakembere leszel az építész ill. belsőépítész irodáknak, műtermeknek, továbbá vállalkozásoknak, hatóságoknak és egyéb intézményeknek. De ha elég ügyes vagy, önállóan is tevékenykedhetsz.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom