Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

 

Lehetsz lány vagy fiú, ha kreatív, reál gondolkodású vagy és szeretnéd megismerni a fából készülő használati tárgyak készítéséhez felhasznált alapanyagok és a termékek gyártásának módszereit, akkor a faipari mérnök szak, a te szakod!

A fa egy csodálatos, újratermelődő nyersanyag, a faipari mérnökök képesek a rá alapuló különböző gyártási folyamatokat tökéletesíteni, a fejlődés igényeinek megfelelően továbbfejleszteni.

A nappali tagozaton hét, levelezőn pedig nyolc féléves képzés során a természettudományos alapismeretek (matematika, geometria, mechanika, mérnöki fizika, stb.) és a gazdasági és humán tárgyak (közgazdaságtan, vezetésmódszertan, pénzügyi és számviteli ismeretek, stb.) mellett az egyetem nagy hangsúlyt fektet a szakmai törzsanyagokra (mérés- és irányítástechnika, logisztika, termodinamika, faanatómia, faipari alapszerkezetek, szárítás, fűrészipari technológia, stb.) is. Érdeklődésednek megfelelően öt szakirány (akadémiai - MSc. előkészítő, technológia és üzemfenntartás, faipari informatika, marketing és menedzsment szakirány, bútoripari szakirány) közül választhatsz.

A képzés végén olyan szakember leszel, aki profi a faanyag-feldolgozás területén. Alkalmas az elsődleges famegmunkálások (fűrészipar, lemezgyártás), és a tovább-feldolgozás (bútor-, ajtó- és ablakgyártás), valamint a fa épületelemek gyártása területén a termékkonstrukció és a gyártástechnológia kialakítására, a termelés szervezésére és irányítására. A szak elvégzését követően rendelkezel egy, a munkaerőpiaci igényeket kielégítő mérnöki diplomával, valamint egy olyan BSc. fokozattal, amely azonnali továbbtanulási lehetőséget biztosít a szak MSc. szintjén.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom