Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Kicsi korod óta az atlaszokat bújod? Szeretnél minél többet megtudni a Föld szerkezetéről és felszínéről? Szívesen kutatnád, hogyan formálja át a környezetet az emberi civilizáció? A Nyugat-magyarországi Egyetem földrajz alapszakán mindezt megteheted.

A hat félév eredményeként olyan geográfussá válsz, aki korszerű természettudományos személetmóddal rendelkezik és képes az önálló ismeretszerzésre. Elsajátítod a természeti, társadalmi-gazdasági és települési környezet megértéséhez szükséges alapokat, ismereteket szerzel a társadalmi-gazdasági környezetről. Érdeklődésednek megfelelően két szakirány közül választhatsz: lehetőség van a település- és területfejlesztési szakirány választására. Azok a hallgatók, akik ezt a szakirányt választják, főleg a társadalomföldrajzi ismeretekben mélyülnek el, ismereteiket elsősorban települési, kistérségi szinten tudják kamatoztatni. Lehetőség nyílik emellett az országjárás-vezető szakirány választására, ami hazánk természeti és társadalmi értékeit ismerteti meg. S hogy milyen mélységű szakmai tudást szerezhetsz a három év alatt? Felismered a Földön lejátszódó természeti és társadalmi folyamatok sajátosságait, tudod értelmezni azok törvényszerűségeit, adatokat értékelhetsz, modellezhetsz, képes leszel szakmai kérdések megoldására, és elemzésére, mind terepen, mind laboratóriumi körülmények között.

Ha a diploma kézhezvétele után dolgozni kezdenél, elhelyezkedhetsz a közigazgatás különböző szintjein és az önkormányzatoknál, a gazdaság, természetvédelem és vízügy területén, ahol különösen jól kamatoztathatod települési, környezeti vagy akár turisztikai ismereteidet. A turisztikai szektor, a gyorsan bővülő területfejlesztési- és pályázatírási piac is számos lehetőséget kínál az Európai Unió minden országában. Természetesen folytathatod is tanulmányaidat, akár az NYME, akár más egyetemek által kínált geográfus mesterképzésben és szakirányain.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom