Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Úgy érzed az átlagosnál jobb forma-, tér- és színérzékkel, jó rajzkészséggel, vizuális kultúrával és ízléssel rendelkezel? Érdekel a modellezés, a fotózás, a képző- és iparművészet, a design a kulturális és a társadalmi kérdései? Kreatív, kíváncsi és találékony vagy? Ha ezekre mind „igen” a válaszod, akkor a formatervező szakot neked találták ki!

A formatervező designer a tárgy és vizuális kultúra tervezési kérdéseivel foglalkozik. Tevékenysége az emberi élet minőségének javítására irányul, miközben figyelembe veszi a megfelelés, az esztétikai megjelenés, az innováció és a fenntartható fejlődés szempontjait. Munkája során együttműködik a társszakmák képviselőivel, konstruktőrökkel, kreatív és marketing szakemberekkel, a kulturális élet, a gazdaság szereplőivel és nem utolsósorban magukkal a felhasználó emberekkel.

Az alapozó modulok (rajz-festészet, plasztika, kreatív tervezés, formatervezési ismeretek, elméleti stúdiumok) mellett szakági ismereteidet (formatanulmányok, műszaki ismeretek, konstrukciós ismeretek, szakmai ábrázolás, tipográfia, design-kommunikáció, stb.) csakugyan bővíted, valamint differenciált szakmai tantárgyakat (tárgy- és környezet, csomagolás-grafikai formatervezés, üveg-és kerámia formatervezés, stb.) is tanulsz. A hat féléves képzés folyamán három szakirány – bútortervező, csomagolástervező, 3 D tárgytervező (üveg - kerámia) – közül választhatsz.

Az egyetemnek fontos a tehetséggondozás. A kiemelkedő képességű hallgatók külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak, kutatási-fejlesztési projektekben vehetnek részt. Az igazán ügyes diákok tervpályázati és kiállítási tevékenységét is támogatja az intézmény, ilyen például a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázat.

A tanulmányok befejezése után elhelyezkedhetsz tervezőirodában, iparvállalatoknál, stúdiókban vagy a terméktervezési vizuális kommunikáció, környezetalakítás, kiállítás-tervezés, reklámgrafika területein.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom