Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 135 000 Ft

Mindig is jó voltál németből és szereted is a nyelvet? El tudod magad képzelni egy fordítóiroda munkatársaként? Hidd el, kár lenne nem kihasználni a nyelvérzékedet, irány a germanisztika szak!

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a germanisztika szakos bölcsészképzés elsősorban arra koncentrál, hogy a német nyelvet mélyebben és alaposabban elsajátíthasd, magas szinten tudd használni szóban és írásban, valamint megismerd a német nyelvű országok (Németország, Ausztria, Svájc) történelmét és kultúráját.

Hogy felvételt nyerj a szakra, a következő tárgyakból kell kettőt választanod: német nemzetiségi nyelv (emelt), német nemzetiségi nyelv és irodalom, német nyelv (emelt), angol nyelv, francia nyelv, latin nyelv, magyar, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, történelem.

A hat féléves képzés több szakaszból áll. Az alapozó közös modulok során általános társadalom- és bölcsészettudományi ismeretekkel gazdagodhatsz, a szakmai alapozó modulok pedig nyelvfejlesztést, országismereti, nyelvészeti és irodalmi alapokat adnak. A szakmai alapozó modul egy nyelvi vizsgával zárul. A harmadik szint a német nyelv speciális ismereteire koncentrál (nyelvészeti és alkalmazott nyelvészeti ismeretek, német nyelvű irodalom, a német nyelvű népek történelme és kultúrája). Fordítói specializációt, ahol többek között megismerkedhetsz a fordítás gyakorlatával és elméletével, betekintést nyerhetsz az alkalmazott nyelvészet és a fordítástudomány különböző szegmenseibe, a harmadik szemesztertől vehetsz fel. Az Erasmus program keretében lehetőséged nyílik arra, hogy nyelvtudásodat német nyelvterületen lévő egyetemeken (Innsbruck, Graz, Bécs, Drezda, Magdeburg) tökéletesíthesd. A megszerzett diplomád egyenértékű lesz a „C” típusú felsőfokú nyelvvizsgával.

Mivel ilyen magas szintű nyelvtudás birtokában leszel, ezért nagy eséllyeel indulsz a munkaerőpiacon. Elhelyezkedhetsz például a közalkalmazotti és nonprofit szférában, a média és sajtó területén, multinacionális cégeknél, a kulturális szférában, idegenforgalmi és közigazgatási közintézményeknél vagy utazási irodáknál, főként nemzetközi kapcsolattartó, német nyelvi levelező, asszisztens és korrektor, tolmácsolási és fordítói munkakörökben. De, ha elég elhivatott vagy, természetesen mesterképzésben is folytathatod a tanulmányaidat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom