Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szeretnél másokat közelebb vinni a könyvek világához? Az információk hozzáférhetőségét szeretnéd növelni kutatók, és érdeklődők számára? A Nyugat-magyarországi Egyetem informatikus könyvtáros alapszakán a hagyományos adathordozóktól a digitális technikában rejlő lehetőségekig mindent megtudhatsz az adatok és az emberek közötti közvetítésről.

Az informatikus könyvtáros alapképzés során a szakma számos csínjába beletanulhatsz. A képzés gerincét a könyvtár- és tájékoztatásügyi ismeretek, az információs szolgáltatások működtetése és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelése képezik. Az információs társadalom bővülésével egyre szaporodó jogi és etikai problémákról is tanulni fogsz. Nagyon fontos aspektusa a képzésnek, hogy megtanulod kezelni és a hozzá nem értők számára is hozzáférhetővé tenni az adathordozókat, legyen szó akár könyvről, akár az online világról. Továbbá arról is tanulni fogsz, hogyan kell gyűjteni, feldolgozni, tárolni, és közreadni magukat a dokumentumokat. Az NYME két szakosodási lehetőséget kínál. Az információbróker- és menedzsment szakirány a digitális technológiákba és az általuk kínált információszerzési lehetőségekbe ad betekintést. A nyilvános és iskolai könyvtári szakirány a hagyományos könyvtárosi készségekkel és ismeretanyaggal ruház fel.

Az információgyűjtésben és –feldolgozásban szerzett tapasztalatok a versenyszférában is jól hasznosíthatóak. Kiadóknál hasznosítani tudod majd, hogy értesz a publikálási folyamathoz, és egyre több cég keres olyan szakembereket, akik a nagy mennyiségű információt kezelni tudják. De elhelyezkedhetsz gyerek- vagy iskolai könyvtárakban, vagy a különböző tudományágak szakkönyvtáraiban is, és alkalmassá válhatsz kisebb közművelődési és szakkönyvtárak, vagy iskolai könyvtárak vezetésére, vagy nagyobb könyvtárakban önálló egységek irányítására. A diplomázást követően tanulmányaidat az ország bármely informatikus-könyvtáros mester képzésében folytathatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom