Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 25 000 Ft

Legszívesebben nem választanál ki csupán egyetlen egyet a középiskolában megkedvelt természettudományos tárgyak közül? Természetközeli, környezettudatos beállítottságú embernek tartod magad? A Nyugat-magyarországi Egyetem környezettan alapképzésében az ember és természet viszonyát vizsgáló és a gyakorlatban azt befolyásoló munkakörökre készülhetsz fel.

A sokrétű természettudományos képzés a környezettan alapszakon magas szintű nyelvismeret elsajátításával is párosul. Ha belegondolsz, milyen sok nemzetközi szervezet foglalkozik csak környezet- vagy természetvédelemmel, ez a követelményrendszer mindjárt logikusnak tűnik. Mivel a szakirodalom egy jelentős része elérhetetlen egyelőre magyar nyelven, már a képzés ideje alatt is jó hasznát veszed meglévő idegennyelv-tudásodnak. Ez a képzési program élvezetes és dinamikus elegyét adja az elméleti és gyakorlati moduloknak, hiszen amellett, hogy megismered a környezettudományi elméleteket és paradigmákat, valamint azok alkalmazhatóságát, a három év alatt megtanulsz környezeti mintákat is elemezni. Számos környezet- és természetvédelmi előírással, a szabályozás logikájával is találkozol, így különböző hatóságok működésébe láthatsz bele, illetve változatos laboratóriumi feladatok után dönthetsz arról, hogy az elmélet vagy az alkalmazás áll-e hozzád közelebb. Ennek megfelelően a hat hetes szakmai gyakorlat is a program része, melynek megszervezésében az NyME segít, akár az egyetem saját erőforrásait szeretnéd használni, akár egy hatóságnál vagy vállalatnál szeretnéd teljesíteni ezt az időszakot.

A három évet követően alkalmas leszel arra, hogy környezetvédelemmel foglalkozó szervezeteknél vagy a szakigazgatásban elhelyezkedj, illetve kutatói munkát végezz, de több mesterképzésben tovább is tanulhatsz, mint például a környezettudományi vagy a természetvédelmi mérnöki Msc.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom