Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szeretnél egy mélyebb természettudományos alapozás után a kémia (vegyészet) tudora lenni? Jól felszerelt laborokban, felkészült tanári gárdától tanulnál? A Nyugat-magyarországi Egyetem kémia alapképzése megfelel ezeknek a kívánalmaknak.

A hat féléves képzés természettudományos alapozó ismeretekből (matematika, fizika, informatika, környezetvédelem), szakmai törzsanyagból (általános, szervetlen, analitikai, alkalmazott, szerves és fizikai kémia), és a tanári szakirány differenciált szakmai ismereteiből áll. A képzés része egy 6 hetes nyári szakmai gyakorlat is, melyet elsősorban vállalatoknál vagy kutatóintézeteknél tudsz teljesíteni. S hogy hová juttat el a szak a három év alatt? Korszerű elméleti és gyakorlati kémiai ismeretekkel, a rokon szakterületeken pedig szilárd alapismeretekkel fogsz rendelkezni és alkalmassá válsz elsősorban gyakorlati feladatok és problémák felismerését és önálló megoldását igénylő munkakörök ellátására számos, vegyész ismereteket igénylő területen. Alkalmassá válsz a napi műszer-üzemeltetési és rutinmérési feladatok ellátására, laboratóriumi nagyműszerek működtetésére is.

Az alapszak lezárása után folytathatod tanulmányaidat a kémiára építő számos mesterképzés egyikében bárhol az országban, vagy elhelyezkedhetsz a vegyipari termelésben, akadémiai és ipari kutatóintézetekben, agrokémiai, élelmiszeripari, növényvédelmi, minőségbiztosítási, egészségügyi analitikai laboratóriumokban, valamint igazgatási, környezetgazdálkodási és környezetvédelemi területeken.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom