Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

 

Mostanában folyton azon jár az eszed, hogy mit válassz az érettségi után? Szívesen dolgoznál marketingszakértőként, értékesítési vezetőként, esetleg el tudod magad képzelni a reklámiparban is? Ne habozz, válaszd a kereskedelem és marketing szakot!

A 6+1 féléves képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki gazdasági és üzleti ismeretekkel felvértezve, kellő kereskedelmi és marketing készségekkel, valamint szaktudással alkalmas lesz kis- és középvállalkozások kereskedelmi és marketing tevékenységének szervezésére és irányítására.

Az alapozó tárgyak mellett olyan szakspecifikus tantárgyakat tanulhatsz, mint például a vállalati gazdaságtan, a gazdasági informatika, a marketing, a számvitel, a vezetési és szervezési ismeretek, a média- és sajtókapcsolatok, a külkereskedelmi technikák és ügyletek, az EU ismeretek, a logisztika, vagy az üzleti kommunikáció. Érdeklődésednek megfelelően két szakirány – kereskedelmi marketing és marketingkommunikáció- közül választhatsz. A diploma megszerzéséhez egy egy féléves, külső helyen teljesített szakmai gyakorlaton kell részt venned.

Az egyetem támogatja a tehetséges hallgatókat és ösztönzi őket a Tudományos Diákköri versenydolgozatok megírására, demonstrátori pályázatok beadására, valamint bevezette az úgynevezett tehetségbónuszt is, ami azt jelenti, hogy a diákok bizonyos szakmai (de a diploma megszerzéséhez nem kötelező) tantárgyakat térítésmentesen vehetnek fel. Van lehetőség külföldi ösztöndíjpályázatokra is, főleg az Erasmus program keretein belül, melynek konkrét célja az európai mobilitás növelése mind hallgatói, mind oktató oldalról. Emellett a szakmai közéletbe való bekapcsolódást, a különböző gazdaságpolitikai vitákban való tájékozódást rendszeres szakmai programok szervezésével segítik, ahol külsős, sokszor nemzetközi hírű szakemberek fejtik ki álláspontjukat egyes kérdésekben.

Az alapszak elvégzése után a karon több mesterképzési szakra is jelentkezni tudsz, ilyen például a Közgazdálkodás és közpolitika, a Vállalkozásfejlesztés vagy a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás. Azonban, ha nem szeretnél továbbtanulni, könnyedén elhelyezkedhetsz marketingszakértői, kereskedelmi vezetői, értékesítés vezetői, reklámszervezői, területi képviselői, vevőszolgálati vezetői és kommunikációs vezetői munkakörben.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom