Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki

Nyugat-magyarországi Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Nyugat-magyarországi Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Ha műszaki beállítottságú vagy, érdeklődsz az informatika, a technika iránt, emellett a mezőgazdaság, és az élelmiszertermelés problémái is izgatnak, például a műholdas rendszerekkel irányított mezőgazdasági gépek vagy élelmiszertermelő robotok, akkor az agrotechnikával foglalkozó mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki alapszak kitűnő választás számodra. Ha pedig szívesen tanulnál egy olyan intézményben, ahol az agrárműszaki oktatás bölcsője ringott hazánkban és Európában is az elsők között került alapításra, akkor a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának mezőgazdaság és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzésén a helyed.

Ennek az alapszaknak a célja olyan speciális szaktudással rendelkező gépészmérnökök képzése, akik a gépészmérnöki munka általános feladatait (gépek tervezése, üzemeltetése, telepítése, termelőrendszerek működtetése, irányítási, vezetési, szervezési munkák) a mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésben vagy ahhoz kötődően végzik. Ehhez a természettudományos és műszaki tárgyak mellett a hét féléves tantervben helyet kaptak mezőgazdasági és élelmiszeripari alapismeretek, mezőgazdasági- és élelmiszeripari technológiák, gazdasági- és vezetési ismeretek, közgazdaságtan, humán menedzsment és minőségmenedzsment tantárgyak is.

A diploma megszerzése után elsősorban mezőgazdasági termelést, feldolgozást, szolgáltatást, kereskedelmet folytató vállalatoknál, illetve önkormányzati intézményeknél, szakhatóságoknál, szaktanácsadó cégeknél helyezkedhetsz el műszaki jellegű munkakörökben. Az biztos, hogy az elhelyezkedéssel nem lesz problémád, hiszen ez a szak az egyik legkeresettebb jelenleg a munkaerőpiacon, a Nyugat-magyarországi Egyetem pedig versenyképes oklevelet biztosít számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom