Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

A mezőgazdasági mérnök alapképzésen a mezőgazdasági termelésben szerezhetsz általános jártasságot, amely felkészít különböző gazdálkodási és vállalkozási feladatok ellátására, mezőgazdasági termékek előállítására és forgalmazására, különös tekintettel a korszerű technológiák alkalmazására, de vezetői, irányítói és szervezői pozíciók betöltésére is. Így a diploma megszerzése után a hagyományosnak nevezhető, kis- vagy nagyüzemi állattenyésztési, növénytermesztési, vagy üzemgazdasági feladatok ellátása mellet saját mezőgazdasági vállalkozásba kezdhetsz. Ezek mellettelhelyezkedhetsz a mezőgazdasági szolgáltató szférában, illetve bankokban, biztosító társaságoknál, szakhatóságoknál és egyéb szakmai szervezeteknél is munkát vállalhatsz.

A képzés során természettudományos, műszaki, mezőgazdasági és gazdasági ismereteket sajátíthatsz el, illetve az alternatív növények (gyógy- és fűszernövények, energianövények) termesztése, állattenyésztési és ökológiai gazdálkodás szakirányok közül választhatsz a hét féléves képzés során. Ha a mezőgazdaságnak ezek a területei különösen érdekelnek, akkor ideális választás számodra a Nyugat-magyarországi Egyetem, ahol a mezőgazdasági mérnöki képzés a mosonmagyaróvári székhelyű Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karon kapott helyet.

A karon nagy hangsúlyt fektetnek a magas szintű elméleti képzés mellett a gyakorlati ismeretek átadására is, amelyre a laboratóriumok, üzemek mellett a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokra épülő külföldi farmgyakorlati rendszer is jó példa. A kar hallgatójaként így Európa számos országában szerezhetsz szakmai tapasztalatot, illetve mélyítheted el nyelvtudásodat. Az oktatás színvonalát emellett az elsőrangú tanári gárda garantálja, hiszen az agrárképzéssel foglalkozó intézmények között a legtöbb minősített oktató ezen a karon tanít. A hallgatók lehetőséget kapnak a kutatásokba való bekapcsolódásra is, emellett kihasználhatják a kar párhuzamos képzési lehetőségeit. A diploma megszerzése után pedig az intézményen belül is több agrármérnöki mesterképzés és szakirányú továbbképzés közül választhatsz, amennyiben tovább akarsz tanulni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom