Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Tudtad, hogy a műszaki végzettséggel rendelkező szakemberek iránti kereslet folyamatosan emelkedik és hogy az alapszakon a műszaki és természettudományi ismeretek mellett, gazdasági és szervezéstudományi ismereteket is szerezhetsz? Műszaki menedzser végzettséggel olyan szakember leszel, aki hatékonyan képes bármely erőforrással (ember, anyag, energia, pénz, információ) gazdálkodni. A műszaki menedzser kommunikációs kapocs egy vállalat szervezetében, hiszen képes együttműködni a mérnökökkel és a gazdasági szakemberekkel egyaránt. A kapcsolatok építése nemcsak gyümölcsöző, hanem érdekes, élvezetes dolog is. A műszaki menedzser ezeket a kapcsolatokat a gazdasági és a műszaki élet összefonásának érdekében hasznosítja. Munkájának eredményeként sikerülhet például egy-egy új fejlesztést, műszaki alkotást bevezetni a piacra, azt ismertté, elismertté tenni. A sikerben kulcsszerepet játszik a termék társadalmi elfogadottsága, ismertsége is.

Az NyME szombathelyi kampuszán (SEK) már ötödik éve sikeresen folyik a képzés, és a helyi szervezetek és cégek körében is jó híre van. Az elméleti oktatás mellett valós projektfeladatok keretében kapsz lehetőséget arra, hogy önálló és csoportos munkák keretében bővíthesd a tudásodat, fejleszd a készségeidet. A gyakorlati oktatásban aktívan részt vesznek a régió műszaki cégei, akik jól tudják hasznosítani a Szombathelyen végzett szakembereket. Az egyetemen a kollégiumi elhelyezés, internet hozzáférés és az ingyenes nyelvtanulás mellett bőven van lehetőséged a testmozgásra is.

A hét féléves alapképzés során a főbb ismeretkörök (természettudományos alapismeretek, gazdasági és humán ismeretek, szakmai törzsanyag) mellett a szakma gyakorlati részét is elsajátíthatod. Ebben segít az utolsó félévben teljesítendő szakmai gyakorlat is, amely a diploma megszerzésének a feltétele. Az alapszak elvégzése után továbbképezheted magadat bármely műszaki területen, vagy folytathatod a tanulmányaidat a műszaki menedzser mesterszakon, az NyME, vagy más egyetemek képzésein. Ha inkább dolgoznál, akkor is megvannak a lehetőségeid a versenyszférában és a közszférában egyaránt.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom