Adatok

Képzési formák: ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Elhivatottságot érzel a pedagógus pálya, az oktatás iránt? Birtokában vagy szakmád fontosabb műszaki képességeinek? Jó kapcsolatteremtési és kommunikációs képességed van? Jelentkezz műszaki szakoktató szakra!

Ennek a szaknak az esetében a konkrét gyakorlati munkában látható az oktató-nevelő munka eredménye. Láthatod a tanítványok szakmai gyakorlati fejlődését, tudásuk bővülését, a hatékony szervezés, a jó döntés eredményeit. Érezheted a menedzselés fontosságát, és bensőséges, közvetlen viszonyt tudsz a tanulócsoporttal és az egyes tanulókkal kialakítani.

A hét féléves képzés során először megismerkedsz az alapvető gazdasági és humán ismeretekkel (közgazdaságtan, filozófia, szociológia, marketing, kommunikáció, gazdasági jog, stb.), és a természettudományos alapismeretekkel (matematika, kémia, fizika, mechanika, számítástechnika). A képzésen belül különböző szakirányok vannak, ami az eredeti szakmai területből adódik. Ezt a szakmai területet már egy meglévő végzettségedre (technikusi/érettségi illetve OKJ), vagy ezzel a képzéssel párhuzamosan folytatott tanulmányodra alapozod. Ezeket a szakmai területeket/szakmacsoportokat (faipari, informatikai, könnyűipari, környezetvédelmi) a szakmai ismeretek modul és a szakmai gyakorlatok módszertana című tantárgyaknál veszik figyelembe. Mindezeken kívül természetesen el kell mélyedned a pedagógiai ismeretek világában is, tanulsz például pszichológiát, neveléstörténetet, neveléselméletet, oktatásszociológiát, és oktatáselméletet.

A szak elvégzése után továbbtanulhatsz szakmai és pedagógiai vonalon is. Szerezhetsz mérnöki képzettséget, vagy másoddiplomát a pedagógiai szakokon, esetleg tanári szakon. De ha nem szeretnél továbbtanulni, akkor is rengeteg lehetőséged van az elhelyezkedésre. Például a szakképző iskolákban, mint szakoktató, gyakorlati oktatásvezető, oktatásszervező/tervező. Lehetsz vállalati oktató, aki a csoportos gyakorlati, illetve műhelyfoglalkozásokat vezetheti. Részt vehetsz a felnőttképzés gyakorlati oktatójaként is. Dolgozhatsz a regionális Munkaerő-fejlesztő Központokban, az oktatási vállalatoknál/vállalkozásoknál, mint szakoktató vagy tréner.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom