Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

 

Saját külkereskedelmi vagy tanácsadó vállalat alapítása szerepel a terveid között? A külkereskedelemben, nemzetközi cégnél képzeled el a jövőd? A Nyugat-magyarországi Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán korszerű tudást sajátíthatsz el, és nemzetközi közegben otthonosan mozgó gazdasági szakemberként távozhatsz.

A cél, hogy olyan szakemberré válj, aki korszerű külgazdasági, nemzetközi kapcsolati, gyakorlati üzleti és tárgyalástechnikai ismeretek megszerzésével alkalmas a külkereskedelmet is bonyolító hazai és külföldi vállalatokban, vagy nagyobb nemzetközi szervezeteknél, multinacionális cégeknél felmerülő szakmai és funkcionális középirányítói feladatok ellátására. A képzés a külgazdasági elméleti és módszertani alapokra építve elsősorban megfelelő elméleti alapozást és jól hasznosítható, naprakész általános és specifikus szakismereteket nyújt. A tantárgyak egy részének oktatása ennek érdekében idegen nyelven (angol/német) történik. A kurzusok alapozó és szakspecifikus ismeretekre oszthatók fel, utóbbiak között szerepelnek például: külgazdaság, nemzetközi kapcsolatok, modern civilizációk és kultúrák, geopolitika, nemzetközi intézmények, marketing, diplomácia és kommunikáció, vállalkozások menedzselése, kontrolling, logisztika, EU-ismeretek és üzleti kommunikáció. Az NyME három szakirányt ajánl még a figyelmedbe: EU integráció, nemzetközi kommunikáció és regionális tanulmányok néven. Biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelőt! A hetedik félévet a kötelező szakmai gyakorlat tölti ki, mely tulajdonképpen megkoronázza az első három év tanulmányait. Ha a munkaadó meg van veled elégedve, ne lepődj meg, ha munkaszerződést kínál!

Az alapszakos diploma megszerzése után jó eséllyel pályázhatsz külkereskedelmet is bonyolító és/vagy nemzetközi ügyekkel is foglalkozó kis- és közepes vállalkozások, nagyobb vállalatok, multinacionális termelő, kereskedelmi és szolgáltató vállalatok különböző önálló munkaköreire, vagy akár középvezetői állásokra. Tovább is tanulhatsz az ország gazdasági mesterképzéseinek valamelyikében.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom