Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

 Széleskörű, gyakorlatorientált közgazdasági képzésben szeretnél részt venni? Érdekelnek a pénzpiaci folyamatok? A Nyugat-magyarországi Egyetem pénzügy és számvitel képzése piacképes diplomát ad a kezedbe.

A cél, hogy megalapozott gyakorlati ismeretek, készségek és képességek birtokában alkalmassá válj a hét félév alatt a vállalkozások, pénzintézetek, biztosítók és költségvetési intézmények pénzügyi szervezeteinek kialakítására, működtetésére. Emellett számviteli szakfeladatok irányítására, a számítástechnika felhasználásával való fejlesztésére, megszervezésére, a beszámolási kötelezettség teljesítésére, a vállalati pénzügyi és adózási feladatok megoldására is alkalmassá tesz. Az NYME célkitűzése továbbá, hogy alaposan ismerd a költséggazdálkodás rendszerét, a kontrolling-eljárásokat, illetve fel légy vértezve a megfelelő tudással a gazdálkodás elemzésére, értékelésére és ellenőrzésére. Négyféle specializáció közül választhatsz az NYME képzésében: pénzügyi vagy számviteli, vagy biztosítási, illetve vállalati menedzsment specializációk. A hetedik, utolsó félév meghatározó eseménye a szakmai gyakorlat, melyet eltölthetsz a hitelintézeteknél vagy valamilyen vállalkozásnál Az egyetem emellett arra is bíztat, hogy az Erasmus program keretében fél év erejéig bekapcsolódj valamely partneregyeteme képzésébe külföldön.

Ideális esetben a képzés végére képes leszel a pénzügyi és számviteli feladatok önálló végzésére, ellenőrzésére és irányítására is. Ezen felül tisztában leszel a költségvetési és a pénzügyi szektor legfontosabb pénzügyi-számviteli sajátosságaival, így munkát vállalhatsz a munkaerőpiac e szegmenseiben is. A szak végzett hallgatójaként tehát jó eséllyel tudsz elhelyezkedni gazdasági vállalkozásoknál, pénzintézeteknél, biztosítóknál, önkormányzatoknál, illetve egyéb költségvetési intézményeknél is. A mesterszakos tanulmányok lehetőségét szintén érdemes megfontolnod.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom