Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 120 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Oroszország a világgazdaság és a globális politikai viszonyok egyik meghatározó szereplője. Épp ezért egyre nagyobb igény mutatkozik ruszisztikai szakértőkre a politikai életben és a gazdaság különböző szegmenseiben is. Hiszen a szakértők nem pusztán nyelvtudásuk, hanem a kultúra és a történelem beható ismerete miatt is tanácsadóként tudnak működni. A Nyugat-magyarországi Egyetem szlavisztika alapszakának orosz szakirányán pontosan ilyen szerepre készülhetsz fel – van kedved hozzá?

A szlavisztika alapszak tantárgyait három nagy csoportba lehet osztani. Az általános bölcsészettudományi tárgyak műveltséget, a szakma alapjait adják (irodalomtudomány, nyelvtudomány, filozófia). A szlavisztikai tárgyak arra szolgálnak, hogy az orosz kultúrához és nyelvhez közel álló, más szláv nyelvekbe is betekintést kapjál. Végül pedig a ruszisztika órákon elsajátítod az orosz nyelvet, irodalmat, művészetet, kultúrát, és megismered a mai orosz társadalmat is. A három év során a kulturális ismertek mellett a nyelvi képzéseen lesz igazán a hangsúly, hiszen a harmadik év végére orosz nyelvből legalább középfokú tudásszintig el kell jutnod a képzés célkitűzései szerint. Az orosz nyelv mellett egy további szláv nyelvet is tanulhatsz a program részeként.

Miután megszerezted BA diplomádat, számos területen hasznosíthatod a ruszisztikai szaktudást, különösen az orosz nyelv ismeretét. Az egyre fejlődő orosz-magyar gazdasági kapcsolatok miatt számos cég keres oroszul jól beszélő embereket. Természetesen a továbbtanulást is választhatod, az ország számos egyetemén indul orosz nyelv és irodalom mesterképzés, valamint tanári képzés.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom