Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

A 1980-as évek közepétől a gyermekvédelmet illetően átfogó koncepció kidolgozása kezdődött meg. Ennek következtében felmerült az igény olyan szakemberek képzésére, akik képesek elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály tanulási, szociális és mentális problémáit összetett rendszerben kezelni és a gyermek, a fiatal és környezete egyensúlyát fenntartani, helyreállítani, fejleszteni.

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, két tárgyból (magyar vagy matematika, társadalomismeret, történelem vagy egy idegen nyelv) kell érettségi vizsgát tenned, méghozzá az egyikből emelt szinten. A 6+1 féléves képzés során pedagógiai, társadalomismereti, pszichológiai, jogi, egészségtudományi, valamint szakmai ismereteket sajátítasz el. A diplomád megszerzéséhez kötelező szakmai gyakorlatot is teljesítened kell, melynek részét képezik a kiscsoportos tantermi gyakorlatok, a terepgyakorlatok és a terepgyakorlatokhoz kapcsolódó kiscsoportos feldolgozó szemináriumok. Az intenzív terepgyakorlat egy féléven át végzett folyamatos gyakorlat, melyhez feldolgozó szeminárium és szupervízió tartozik.

A képzés elvégzése után folytathatod a tanulmányaidat mesterképzésben, de a munkaerőpiacon is jó esélyekkel indulsz. Elhelyezkedhetsz szociális és gyermekvédelmi alap-és szakellátó intézményekben, családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknál, gyermekotthonokban, a gyámügyi és szociális igazgatásban, iskolákban és kollégiumokban, a rendőrség ifjúságvédelmi alosztályánál, valamint egészségügyi és rehabilitációs intézményekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom