Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Kreatív, alkotó egyéniség vagy? Tudsz rajzolni és érdeklődsz a kultúra, a művészet, a képzőművészet, az iparművészet és a vizuális kommunikáció iránt? Akkor a tervezőgrafika szakot neked találták ki!

A tervezőgrafika a vizuális kommunikáció dinamikusan fejlődő ága. Folyamatos kreatív munkáddal, egyénileg vagy csoportosan, de te határozod meg a kereskedelem, a hírközlés, az információ átadás képi arculatát.

A hat féléves képzés programja nagyon gyakorlatorientált. Mindenekelőtt el kell sajátítanod olyan alapozó tárgyakat, mint például a rajz-festészet, a plasztika, a színtan, vagy a kreatív tervezés. Ezután megismerkedsz a szakelméleti ismeretekkel (grafikai tervezés, kreatív tipográfia, nyomdaipari ismeretek, vizuális kommunikáció, stb.) és a differenciált szakmai ismeretekkel (formatan, öko-grafika). A tervezési és szakelméleti stúdiumok keretein belül elmélyülsz többek között a web-design, a sokszorosító grafika, a látványtervezés, a terméktervezés, a médiakultúra, és a kortárs design világában.

Ezzel a diplomával a kezedben a jövőd miatt sem kell aggódnod, ugyanis az EU csatlakozás óta különösen megnőtt a kereslet a munkaerőpiacon az olyan szakemberek iránt, akik profik a grafikus tervezésben, a tipográfiában, valamint a videó készítésben és az animációs tervezésben.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom