Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Mindened a sport? Több sportágat is kipróbáltál már, esetleg versenyszerűen sportolsz? Szeretnéd másokkal is megszerettetni? Jelentkezz testnevelő-edző szakra!

Miért? Mert a szak nagy mélységű, általános sporttudományi alapképzést ad, valamint az edzőképzés speciális ismereteit is biztosítja. A hat féléves képzés során az alapozó tárgyak (medicinális, társadalomtudományi, közismereti) és a szakmai törzsanyag (medicinális II., sporttudományi, neveléstudományi, sportági, csapatsportok, egyéni sportágak) mellett megfelelő mennyiségű differenciált szakmai ismeretet is kapsz, és a szakmai gyakorlatok (labor, táborok, sportszakmai gyakorlat) sem elhanyagolhatóak. Kétféle szakirány közül választhatsz. A testnevelői szakirány széleskörű sportbeli tudás (hagyományos és az újabb, rekreációs sportágak) megszerzését biztosítja. Az edzői szakirány elvégzésével alkalmas leszel az edzői pályára és egy választott sportágban szakedzői minősítést szerezhetsz. Az edzői differenciált ismereteket (például az aerobic, atlétika, kézilabdázás, kosárlabdázás, küzdősportok, labdarúgás, röplabdázás, stb.), csak azok választhatják, akik aktívan űzik a választott sportágat.

Az alapszak elvégzése után lehetősége nyílik az arra kedvet érző hallgatóknak a mesterképzésben (Rekreáció vagy Okleveles szakedző) való továbbtanulásra. Ha nem szeretnél továbbtanulni, akkor is rengeteg lehetőséged van, hiszen a végzett sportszakember a sportmozgalom szinte valamennyi területén munkát vállalhat. Például sportszervezeteknél (sportegyesületek, klubok, sportcentrumok, szakszövetségek stb.) egészségmegőrző és sportfoglalkozások vezetését, szervezését végezheti, illetve a sportszervezetek működésében láthat el feladatokat. Helyi önkormányzatok sportigazgatási szerveinél szakreferensi feladatokat láthat el, valamint az edzői munka területén (edzői tevékenység végzése, a sportolók versenyekre való felkészítése) vállalhat állást.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom