Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft

Szeretnél valamelyik történelmi korszak kutatója lenni? Érdekel, miként alakultak ki a modern államok és társadalmak? Esetleg népszerűsítenéd a történelmet a katedráról? A Nyugat-magyarországi Egyetem történelem alapképzése lehet az első lépcső a céljaid felé!

A képzés 6 féléves, mely során az elsajátítható ismeretek három egységre tagolódnak. A törzsanyag a történelemtudományhoz és a művelődéstörténethez tartozó különböző bevezető stúdiumok összességéből áll. A szakmai törzsanyag átfogja a történeti segédtudományok mellett a magyar és egyetemes történet egy-egy nagyobb korszakának eseményeit, tendenciáit. Bár nem kötelező, két specializáció közül választhatsz: a régész-technikusok esetében az ásatási munkás és a régész között elhelyezkedő szakemberek képzése zajlik. A levéltár-technikusi szakterületi specializációt végzők a forrásőrző intézményekben (levéltárak, könyvtárak, levéltárral rendelkező intézmények) kutató szakemberek tevékenységét segíthetik, valamint a nagy iratképző szervek szakmai munkájában vehetnek részt. A tanárképzésbe történő belépésedet is megalapozhatod a három év során. A történelem szak elvégzése során számos készséged fejlődik. Képessé válsz a történelmi, illetve társadalmi és politikai kérdésekben az ismeretek önálló elsajátítására és rendszerezésére, az információk kritikus elemzésére és feldolgozására.

A diplomázást követően felvételizhetsz történelem, vallástörténet mesterszakokra az ország bármely egyetemére. Persze dönthetsz a munkába állás mellett is; könyvtárak, múzeumok, levéltárak, kutatóintézetek szakügyintézőjeként; minisztériumok, államigazgatási szervek, társadalmi/politikai szakértőjeként; valamint tudományos munkatársként helyezkedhetsz el.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom