Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 160 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

Szeretnél másokat az utazás, a pihenés élményéhez hozzásegíteni? Szervező típus vagy, aki jól felismeri mások igényeit? Akkor ne habozz mindezt kamatoztatni a Nyugat-magyarországi Egyetem turizmus-vendéglátás alapképzésében!

A képzés ideje hét félév, amelybe beletartozik egy félév szakmai gyakorlat is. Közgazdaságtani, módszertani, üzleti, kommunikációs és társadalomtudományi ismereteket is biztosít a főiskola a hallgatóknak, s ezek mellett értékes szakmai tudást szerzel. Terítékre kerül például a szállásadás, utazásszervezés, turizmus marketing és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok. A szakirányok speciális tudást biztosítanak, melyek révén elmélyülhet a tudásod az idegenforgalom és szálloda, vendéglátás és szálloda, lovas turizmus, illetve vallási turizmus tárgykörökben.

Az elméleti tudás megszerzése mellett lehetőség van szakmai tapasztalatot is szerezni, a félévig tartó szakmai gyakorlat alatt meg lehet tanulni a szakma fortélyait, s ha kölcsönös a pozitív visszajelzés a hallgató és a gyakorlati hely között, akkor a későbbiekben akár munkát is felajánlhatnak. A szakképzettség megnevezése: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon. A diploma megszerzéséhez szükség van két középfokú szakmai nyelvvel bővített C típusú nyelvvizsgára, de az egyik kiváltható egy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsgával.

A szakon végzett hallgatók ismerik a vendéglátás elveit és gazdaságtanát, turisztikai szolgáltatások folyamatait, turisztikai vállalatok egyes működési területeinek sajátosságait, elveit, módszereit, s alkalmasak turisztikai vállalkozásoknál vezetői feladatok ellátására vagy éppen nemzetközi turizmussal kapcsolatos feladatok ellátására is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom