Óbudai Egyetem

Óbudai Egyetem

 Ha igazán gyakorlatorientált mérnöki képzésre vágysz a fővárosban, akkor az Óbudai Egyetemet neked találták ki. Az ÓE-n a műszaki tudományok széles köréből válogathatsz: itt lehetsz gépészmérnök, had- és biztonságtechnikai mérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, könnyűipari mérnök vagy éppen formatervező. A mérnökképzés mellett az OE informatikai és gazdasági szakokon is nyújt képzést. Az OE-nek Székesfehérváron is van egy kampusza, ott földmérő vagy műszaki menedzser hallgató lehetsz.

Az OE-n szakmailag elismert, a kutatást komoly gyakorlati tapasztalattal ötvöző oktatók sora tanít. Kutatás-fejlesztésben az ország egyik legelismertebb intézményéről van szó. Számos labor, kutatóműhely van az egyetem területén, ahol hallgatóként is bepillantást nyerhetsz a kutatás-fejlesztés folyamatába. Az Óbudai Egyetem erősen épít a korábbi főiskolai hagyományokra. Ez azt jelenti, hogy képzésében nagyon komoly szerepet kap a gyakorlati oktatás. Az OE számos budapesti vállalattal van kapcsolatban, ahol szakmai gyakorlatot is lehet tölteni. Az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik. Ennek révén évente több száz hallgató tud külföldi partnerintézményben tanulni vagy éppen szakmai gyakorlatot teljesíteni.

Az OE hallgatói élénk társadalmi életet élnek. A minden évben megrendezésre kerülő Kandós Ifjúsági Napok például Budapest egyik jól ismert, üde színfoltját jelentik. Az egyetem hallgatói négy helyszínen mintegy tucat sport közül választhatnak. A legtehetségesebb hallgatókat pedig két szakkollégium várja.

Az egyetemen karrieriroda segíti, hogy a diploma megszerzése után könnyen juthass álláshoz. Ha az Óbudai Egyetemen végzel, biztosan nem lesz gond az álláskereséssel, mert a piaci visszajelzések alapján jól megbecsült és keresett diplomát fogsz kapni.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet