Had- és biztonságtechnikai mérnöki

Óbudai Egyetem

A szak értékelései >>
Műszaki Óbudai Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Napjaink társadalma fokozottan megköveteli a köz- és magántulajdon védelmét, személyek és rendezvények biztosítását, informatikai rendszereink biztonságának folyamatos fenntartását. Hasonlóan fontos a dolgozók munkahelyi ártalmaktól és balesetektől való védelme, valamint a környezeti ártalmak elkerülése.

A biztonságtechnika mára egy hatalmas, több szakterületet ötvöző tudománnyá vált. A felvonultatott eszköztár és technológia hatékony, integrált alkalmazása széles látókörű, elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező kreatív mérnököket kíván. A képzés alapját a gépész- és villamos szakterület ismeretei adják, de nélkülözhetetlen az épületszerkezetek, a munkavédelem, polgári védelem, tűzvédelem, a jog és a biztosítások rendszerének ismerete is. Bár a szak a polgári biztonságtechnikai feladatok ellátására készít fel, betekintést kaphatsz a fegyverzetismeret és a had- és technikatörténet témaköreibe is.

A tananyag körülbelül 50%-a megegyezik más mérnöki alapszakok ismeretanyagával, a további 50% egy-egy szűkebb szakterület mélyreható ismereteivel foglalkozik. A karon a had- és biztonságtechnikai mérnök képzés a biztonságtechnika szakirányon folyik, ahol speciális ismereteket –őrzésvédelem, érzékelők, építészet-épületgépészet, személyvédelem, biometrikus azonosítás– sajátíthatsz el. Ha érzel rá affinitást, tanulmányaidat mesterképzésen is folytathatod, de a munkaerőpiacon is jó esélyekkel indulsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom