Kereskedelem és marketing

Óbudai Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Óbudai Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 165 000 Ft

A szolgáltató szektor szerepe jelenleg is fontos, illetve tovább növekszik a fejlett országok gazdaságában. Mind a szolgáltatások, mind a termékek eladhatósága nagyban függ az őket övező marketingtől. A kereskedelem és marketing alapszak ötvözi a hagyományos közgazdaságtani és az üzleti tárgyakat annak érdekében, hogy felkészült szakemberként közvetíthess a szolgáltatók és a fogyasztók között. Az Óbudai Egyetem gazdasági karán kiváló oktatóktól sajátíthatod el ezeket az ismereteket.

A hét féléves képzést nappali és levelező formában is elvégezheted. Az első hat félévet az elméleti oktatás túlsúlya jellemzi, melyek az alábbi egységekre bonthatók: közgazdasági, módszertani és üzleti ismeretek, társadalomtudományi ismeretek és szakmai ismeretek. Ezek mellett egyes tárgyakat szabadon választhatsz. Továbbá az OE marketingkommunikáció néven szakirányt is indít. A hetedik félév a többi gazdasági alapképzéshez hasonlóan egy összefüggő szakmai gyakorlattal telik. Ha ennél többre vágysz, kooperatív képzés keretében lehetőséged nyílik arra is, hogy elvégezz egy önkéntes, kiegészítő modult egy vagy két féléven keresztül, melynek lebonyolításában közösen vesz részt az egyetem és valamely gazdasági társaság, vállalat, intézmény, amellyel az OE partnerségben áll. Magyarországon ez a lehetőség mindössze néhány gazdasági képzésben elérhető manapság, így nagyon fontos versenyelőnyt jelenthet az így megszerzett plusz gyakorlati ismeret az álláskeresés során.

A hét félév felkészít arra, hogy valamilyen gazdasági mesterképzésben folytasd a tanulmányaid, de természetesen nem ez az egyetlen lehetséges út a diplomázás után. Munkába állva a versenyszféra legkülönbözőbb területein alkalmazhatod az OE-n megszerzett tudást a BA diplomával a kezedben is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom