Könnyűipari mérnöki

Óbudai Egyetem

A szak értékelései >>
Műszaki Óbudai Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Nagyfokú kreativitást igényel eladható termékeket tervezni vagy előállítani a ruházatok, csomagolások, nyomdaipari termékek, a kompozitok, a bőr- és textil termékek területén. Mivel a legtöbb ilyen termék sorozatgyártásban készül, a munkaerőpiac felkészült minőségügyi szervezőket is igényel. A szak ezeknek az igényeknek kíván megfelelni.

A hét féléves alapszak elvégzése segít, hogy olyan szakember legyél, aki tudja értelmezni és irányítani az anyagokban zajló folyamatokat, vizsgálni az anyagok szerkezetét és tulajdonságait. Képes leszel a termékelőállítás technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére.

A szakon az első négy alapozó félév elvégzése után, érdeklődésednek megfelelően három szakmai területen tudsz szakirányos tudást elsajátítani. Választhatsz a csomagoló és papírgyártó, a minőségirányítási- rendszerfejlesztő és a nyomda-média szakirányok közül.

A BSc szintű képzés elvégzése után két lehetőség közül választhatsz. Ha tovább szeretnéd mélyíteni a tudásodat, számos mesterképzésbe kapcsolódhatsz be. Amennyiben kikívánkozol a "zord" piaci életbe, úgy kis- és közép-vállalkozások, valamint multinacionális cégek műszaki-gazdasági szakembereként egyaránt van esélyed az elhelyezkedésre. Tevékenységedre a teljes termék-előállítási folyamatban (kutatás, tervezés, értékesítés, gyártás-előkészítés, irányítás) szükség van.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom