Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

A globális társadalmi-, gazdasági- és környezeti problémák kezeléséhez új szemlélet, "új típusú ember" szükséges. A környezetmérnök szakon olyan szakember lehetsz, aki a környezetminőség javítása, fenntartása és környezetkímélő üzemeltetés terén megfelelő ismeretekkel és kompetenciákkal rendelkezik.

A hét féléves képzés során olyan sokirányú képzésben veszel részt, amit a későbbiekben számos területen tudsz hasznosítani. Átfogó ökológiai szemléletet és ismereteket szerezhetsz a tájelemzés és tájértékelés szempontjairól, a környezetvédelem biológiai alapjairól, a korszerű biotechnológiai eljárások alkalmazhatóságáról. A korszerű földtudományi szakismeretek megszerzése megalapozza a környezeti problémák főbb területeinek megértését és kezelésének módjait. Megtanulod, hogyan kell hasznosítani a megújuló energia forrásokat, elsajátítasz mindent a hulladékgazdálkodásról, a szennyvíztisztításról, a levegőtisztaság-, zaj- és rezgésvédelemről, és az EU és Magyarország környezeti politikájáról. Készítesz környezeti hatástanulmányokat, kockázatelemzéseket, és valamilyen tervről, projektről, a környezeti szempontok figyelembevételével átfogó értékelést.

A diplomád kézhezvétele után a megszerzett ismereteidet jól hasznosíthatod a termelő szférában, a gazdálkodó szervezeteknél, önkormányzatoknál, természetvédelmi, vízügyi és környezetvédelmi felügyelőségeknél egyaránt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom