Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, AEA, AEK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 240 000 Ft
Esti önköltség (félév) 204 000 Ft
Angol önköltség (félév) 290 000 Ft

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar képzése olyan területen nyújt széles körű ismereteket és szaktudást, amely a hazai és a nemzetközi piac egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata.

A hét féléves képzés során öt szakirány közül választhatsz. Ha a beágyazott és mobil informatikai rendszerek szakirányra esik a választásod, akkor felkészülsz a programtervezési, a hardverközeli programozási, a program-applikációs, illetve tesztelési feladatok elvégzésére. A csapatmunkák révén gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz, ami felkészít az ipari környezetben történő munkavégzésre. A szakirányon részt vehetsz számos innovatív projektben, mint például a speciális mobilalkalmazások fejlesztése, vagy  autonóm robotok készítése.

Az informatikai biztonság és szolgáltatás szakirány azokat a hallgatókat várja, akik érdeklődnek a számítógépek, a számítógépes hálózatok, az adatközpontok, az operációs rendszerek és informatikai szolgáltatások biztonságos működésének mélyebb megismerése iránt és kedvet éreznek a különböző vállalati integrált biztonsági és menedzsment megoldások megismerésére. A szak elvégzése után elhelyezkedhetsz bármilyen közép- illetve nagyvállalat, bank, biztosító, informatikai szolgáltató széleskörű informatikai biztonsági, informatikai szolgáltatás menedzsment ismereteket igényelő munkaköreibe. Az intelligens mérnöki rendszerek szakirány célja, hogy megismerkedj a korszerű mérnöki-informatikai fejlesztő technológiákkal (pl. MATLAB, OpenCV), valamint a képfeldolgozási, gépi látási rendszerek készítésével és az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati alapokkal. A három szemeszter alatt csoportszervezésű projektekben készíthetsz el 1-1 összetett alkalmazást. Akkor válaszd ezt a szakirányt, ha szeretnél alkalmazás-fejlesztői munkát végezni és annak eredményeit országos versenyeken és más tudományos konferenciákon bemutatni. A szakirány hallgatói az elmúlt évtizedben 9 első, 8 második és 7 harmadik díjat nyertek az Országos Tudományos Diákköri versenyeken. Ha a szoftvertechnológiai rendszerek szakirányt választod, akkor olyan szakemberré válsz, aki közepes és nagy szoftverrendszerek fejlesztéséhez szükséges elméleti ismeretekkel és gyakorlati tudással rendelkezik, és azokat sikeresen alkalmazni is tudja. Megismered a modern szoftverfejlesztés és szoftvertechnológia elveit, módszereit és fejlesztő eszközeit. A projektmunkák révén gyakorlati tapasztalatot is szerezhetsz. Vállalati információs rendszerek szakirány megmutatja, hogyan működik a „business technology” szemléletmód alapján történő vállalati információs rendszerek modellezése, elemzése, folyamatalapú funkcionális tervezése, létrehozása, szoftverfejlesztési metodikák, illetve „enterprise modeller” típusú eszközök segítségével. Megismered és megtanulod vállalati információs rendszerek integrálását, telepítését, üzemeltetését és működésének monitorozását.

Az alapképzés során olyan gyakorlati szoftverfejlesztési és alkalmazói ismeretekkel rendelkező szakemberré válsz, aki versenyképes tudással, naprakész technológiai ismeretekkel rendelkezik, és sikeresen helyt tud állni a munka világában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom