Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft
Angol önköltség (félév) 260 000 Ft
Német önköltség (félév) 175 000 Ft

A Kandó Kálmán Kar a villamosmérnöki alapképzésben a villamos ipar majdnem minden területére képez mérnököket. A híradástechnikával a mai kor embere szinte minden percben-kapcsolatban van, gondoljunk a mobiltelefonra, a rádióra és televízióra, és a rendkívül fontos adatátviteli hálózatokra. Az automatikusan működő, programozható háztartatási eszközök, az üzletek nyíló-záródó üvegajtói, a lakások épületek riasztó-tűzjelző készülékei és az ipar területére térve az automatizált gyártósorok villamos-számítógépes vezérlése az automatika, automatizálás mérnöki ismereteivel valósíthatók meg

 Környezetünk fontos része a villamos berendezéseket működtető villamos energiaellátás biztonságos szolgáltatása: az energia előállítása és a felhasználókhoz vezetékeken történő szállítása, magas szinten automatizált felügyelettel. Ennek a szakterületnek a neve villamos energetika. Az előzőekben felsorolt szakterületek alapjait, eszközeinek korszerűségét az elektronikai építőelemek határozzák meg. Az analóg, digitális áramkörök, a mikroprocesszorok működésével, alkalmazásával több tárgy keretében ismerkedhetsz meg. Alkalmazott informatikai ismereteket ma már egyetlen mérnöki tevékenység sem nélkülözhet. Ez különösen érvényes a villamosmérnöki szakmára, amelynek eszközeit, termékeit jelenleg is döntő mértékben mikroprocesszorok vezérlik.

A szakon a mintatanterv szerint az első három szemeszterben minden hallgató azonos tantárgyakat vehet fel. A harmadik félév lezárása után, ha teljesíted az előtanulmányi követelményeket, szakirányt választhatsz. A fenn említetteknek megfelelően a következő szakirányok közül választhatsz: automatizálási, mikroelektronika és technológia, infokommunikációs technológiák, információ-technológiai rendszerek, műszer-automatika, villamos-energetika. A negyedik félévben már többségében a választott szakirány közös tantárgyaiból állíthatod össze órarendedet a mintatanterv szerint. Az ötödik félévben a szakirányon belül egy kötelezően választható tantárgycsoportot kell választanod. A hetedik félév után a szakdolgozat védése és a záróvizsga után a Diploma átadó ünnepségen veheted át a jól megérdemelt okleveledet. Ezután dönthetsz a továbbtanulás mellett villamosmérnöki mesterképzésen, de a munkaerőpiacon a BSc diplomás szakemberek is keresettek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom