Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem

Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem

Hamarosan!

 Ha elkötelezett hívő vagy akkor gyere és tanulj a világ legöregebb, ma is működő Rabbiképző intézetében, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen.

Valóban, az egyetemet 1877-ben alapították Budapesten, azonban Magyarországon már a XIX. század elejétől kezdve történtek erőfeszítések egy rabbiszeminárium alapítására. Éppen ezért mára a történelmi múltban megérett, biztos alapon áll az Országos Rabbiképző.

Az Egyetemen hallgatóként nem csak judaisztikát tanulhatsz, hanem elmélyedhetsz a magyarság kultúrájában és számos világi tudományban is. A Zsidó Egyetem alapvető célja, hogy a rabbinövendékeket magas szintű világi és hitéleti tudással engedjék pályájukra.

Mit kínál neked az Egyetem? Jelenleg a Rabbiképzőben 6 tanszék működik: Szentírás tanszék, Liturgia tanszék, Történelem és Vallásbölcselet tanszék, Művelődéstörténet tanszék, Neveléstudományi és szociális munka tanszék és végül, de nem utolsó sorban Nyelvi lektorátus tanszék. Tanulóként rabbi, kántor, liturgika, judaisztika, zsidó felekezeti szociális munkás és zsidó közösségszervező szakokon tanulhatsz, így pontosan megtalálhatod, mi áll hozzád a legközelebb. Ha pedig tovább szeretnéd mélyíteni tudásod, felvételizhetsz a Zsidó Vallástudományi Doktori Iskolába is. Ezen felül részt vehetsz esti tanítási rendű képzésben és levelező munkarendű képzésben is.

Jelentkeznél? A Zsidó Egyetemen a szakokra történő jelentkezésnek nincs korosztályi határa. Az írásbeli jelentkezéseket követően egy személyes felvételi elbeszélgetésen kell részt venned. Ha zsidó felekezeti szociális munkás szakra jelentkeznél, ott egy pszichológiai attitűdvizsgálaton is részt veszel. Ha bármi további információra van szükséged, látogass el az Egyetem honlapjára.

Ha úgy gondolod, ismered az eddig megjárt utadat, de a legjobb helyen szeretnél felkészülni az út további részére, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem a legjobb segítő kezet kínálja neked.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet