Adatok

Képzési formák: ANA
Képzési idő (félév) 8

A rabbihelyettes alapképzés azok számára való, akik szívesen dolgoznának zsinagógákban a rabbik munkáját segítve, tulajdonképpen asszisztensi feladatköröket ellátva. A nyolc féléves képzés egyedül az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen indul, és csak zsidó vallású férfiak jelentkezhetnek rá.

A hallgatók a képzés hat féléve alatt megismerik a zsidó vallás hitbéli és tudományos rendszerét, és olyan gyakorlati ismereteket sajátítanak el, amik felkészítik őket későbbi rabbihelyettesi hivatásukra, ami magában foglalja a hitszónoki, karitatív, vallásoktatói és a zsinagógai liturgiához köthető feladatokat.

Akik szeretnének továbbtanulni, az alapszakos diploma megszerzése után az egyetem rabbi, illetve zsidó művelődéstörténet mesterképzési szakán folytathatják tanulmányaikat. Emellett természetesen lehetőség van elhelyezkedni rabbihelyettesként itthon, vagy akár a határon túl is.

A jelentkezőknek felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük, ahol az általános műveltséget és a pályára való alkalmasságot vizsgálják. A részletes követelményekről közvetlenül az intézménytől lehet tájékoztatást kérni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom