Pannon Egyetem

Pannon Egyetem

 Ha érdekel a mérnöki, agrármérnöki, gazdasági vagy bölcsészettudományi pálya, és egyetemi tanulmányaidat a Balaton környékén szeretnéd folytatni, akkor a Pannon Egyetem a legideálisabb választás számodra.

A Pannon Egyetem a Közép-Dunántúl vezető egyeteme. Központi kampusza a királynék városában, Veszprémben található. Itt különböző mérnöki, informatikai, gazdasági, bölcsészettudományi és társadalomtudományi szakokat hallgathatsz. Az agrárképzés a Balaton fővárosában, Keszthelyen van, ahol a mezőgazdaság minden ágát lefedő képzések indulnak, néhány szakot Nagykanizsán oktatnak.

A Pannon Egyetem különösen a műszaki tudományokban jár élen magas színvonalú kutatásokkal, többek között a Magyar Tudományos Akadémiával is együttműködve. Néhány évvel ezelőtt a Műszaki Informatikai Kar az egy oktatóra jutó kutatási és fejlesztési költségekben országosan első helyet ért el. Az egyetem munkáját számos rangos díjjal ismerték el az utóbbi években (pl. Felsőoktatási Minőségi Díj). Ezért a PE diplomái jól csengenek a munkaerőpiacon.

A Balaton közelségét az egyetem mindegyik kara maximálisan kihasználja. Nincs még egy egyetem Magyarországon, amelynek kampuszai balatoni regattában tudnák összemérni erejüket! A vízi sportok mellett az aikidótól a vívásig szinte minden sportág űzésére van lehetőség. Az egyetem számos kulturális tevékenységet is kínál, ilyenek a filmklub, a világzenei esték vagy a folklór hét. Az egyetem az év során több nagyszabású rendezvényt is tart, pl. a Veszprémi Egyetemi Napokat, az AKÓ-t (aminek fődíja egy akó, azaz 54 liter bor!), és a Veszprémi Egyetemi Zenei Napokat.

A PE hallgatóinak segít szakmai gyakorlat lebonyolításában, az Erasmus-program révén külföldi partneregyetemen néhány félév eltöltésében, nyelvtanulásban és karriertervezésben is.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet