Alkalmazott közgazdaságtan

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Megismerkednél az elméleti közgazdaságtan elveinek gyakorlati megvalósulásaival? Szívesen foglalkoznál gazdasági elemzéssel? A Pannon Egyetem alkalmazott közgazdaságtan alapképzésében hasonló beállítottságú hallgatókkal fogsz találkozni, és elismert oktatóktól sajátíthatod el a szükséges alapismereteket.

A tananyag három részre oszlik: alapozó ismeretek (gazdaságmatematika, statisztika), társadalomtudományi ismeretek (szociológia, gazdasági jog), illetve szakmai törzsanyag. Fontos szerep jut a választható tárgyaknak is, hiszen ezek segítik elő jobban egyéni érdeklődésed kibontakozását. A tanterv készítőinek szándéka szerint ezek a választható tárgyak adják a szakmai törzsanyag nagyobb részét (úgynevezett egyéni specializációt tesznek így lehetővé). A PE nemcsak elvárja a diploma nyelvi követelményeinek teljesítését, de segít is abban: két féléven keresztül ingyenesen tanulhatsz üzleti és gazdasági szaknyelvet, illetve angol vagy német nyelven vehetsz fel szakmai alapozó kurzust.

A Pannon Egyetemen a magas szakmai színvonal mellett színes diákélet is vár. Például számtalan sportolási lehetőség közül választhatsz: labdajátékok, amerikai foci, karate, aikido, kick-boksz, vívás, futás, úszás, lovaglás, konditerem, lövészet - csak hogy néhányat említsünk. Öntevékeny körök, egyetemi rádió és újság is számítanak aktív részvételedre. A PE tisztában van azzal is, hogy nemzetközi tapasztalat számodra nagy előnnyel jár a munkaerőpiacon. Épp ezért különböző ösztöndíjak megpályázására bátorít, hogy tölts el egy szemesztert egy külföldi egyetemen, vagy látogass konferenciákat (itt a kapcsolatépítés sem elhanyagolható szempont).

A tanulmányaid végeztével bekapcsolódhatsz valamelyik gazdasági mesterképzésbe, vagy elemzőként elhelyezkedhetsz az államigazgatásban vagy a versenyszférában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom