Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 135 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 125 000 Ft

Nem éred be az angol nyelv ismeretével, a mögötte húzódó hagyományokat és kultúrát is megismernéd? Szeretnéd, ha tutor segítene az alapképzés minden nehezebb pillanatában? Jó minőségű kollégiumi elhelyezést szeretnél? A Pannon Egyetem anglisztika alapszakán ezt mind megkaphatod!

Az anglisztika szak kifejezett célja, hogy az angol nyelvű kultúra és civilizáció szakértőjévé avasson téged. Ez egyfelől igényel egy alapos nyelvészeti és tágabb értelemben vett bölcsészettudományi alapozást. Másrészt erre épülően az érintett kultúrák történetét, irodalmát is behatóan tanulmányozhatod. A képzés hagyományos magyarországi felépítésének megfelelően anglisztika és amerikanisztika szakirányok közül választhatsz, érdeklődésednek megfelelően. Emellett egy specializáció is rendelkezésedre áll: nemzetközi szakmai kommunikáció. A PE többek között azzal igyekszik vonzóvá tenni az általa meghirdetett képzést, hogy bátorítja a közvetlen viszony kiépülését oktatók és hallgatók között, amit az egyéni tanácsadás rendszere is biztosít. Az anglisztika szakos hallgatók számára folyamatos a minőségi rendezvények szervezése is, így az egyetem padjain kívül is épülhet a közösség.

A diplomázást követően folytathatod tanulmányaidat a PE vagy más egyetemek anglisztika vagy amerikanisztika mesterképzésében, de a nyelvtanári szak is vár! Ha a PE amerikanisztika MA képzését választod, a képzés felét, két félévet a New York állambeli Nazareth College-ban tölthetsz! A PE képzése természetesen a munka világára is felkészít, sok lényeges, a munkavégzés során elengedhetetlen készséget fejleszt a program, mint például kommunikációs és problémamegoldó készség.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom