Germanisztika (német)

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 135 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 125 000 Ft

A német nyelv az európai gazdasági, kulturális és tudományos életben kétségtelenül gyakran használt, és így meghatározó. Ha már erős középfokon beszéled a német nyelvet, de nem elégszel meg ennyivel, Pannon Egyetem felkészült szakoktatói várnak, hogy egy családias hangulatú, motivált közösségben vezethessenek be a germanisztikába!

A PE képzése törekszik arra, hogy megtalálja az egyensúlyt a nyelvi készségek fejlesztése és a német kultúra és modern kori társadalom bemutatása között. Már belépéskor követelmény az erős középfokú német nyelvtudás, ezt legalább felsőfokig kell tudnod fejleszteni a három év alatt. A nyelvgyakorlatok között ugyanakkor üdítően hatnak az irodalomtudományi és nyelvészeti kurzusok, melyek igyekeznek a német kultúra termékeit az európai kultúrkörbe beillesztve tárgyalni. A tantervi háló felépítése rugalmas, hogy érdeklődésednek megfelelően hallgathass tárgyakat: például nyelvészeti vagy irodalmi irányba tájékozódhatsz. Emellett olyan specializációk is várnak, mint az interkulturális germanisztika vagy a nemzetközi kommunikáció.

Kulturális intézményekben, az államigazgatásban, a tömegkommunikációban és a vállalati szféra egyes területein (ügyfélszolgálat, idegenforgalom) is mutatkozik igény a germanisztika alapszak diplomásaira. Ugyanakkor jelentősen bővítheted elhelyezkedési esélyeidet egy szakfordítói képesítés megszerzésével, vagy részvétellel valamely, a germanisztikához a nyelv vagy a kultúratudományok kapcsán köthető mesterképzés elvégzésével. A tanári pálya lehetősége szintén adott számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom