Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Az egyetemi kémia BA a hagyományos képzési rendszer szakjai közül a kémiai informatikus, kémiatanári, klinikai kémikus, vegyész, valamint a vegyész-fizikus laboratóriumi operátor szakoknak felel meg, tehát igazán szélesre tárja azt az ajtót, amelyet az általános és a középiskola tanórái épp csak résnyire nyitottak. Szeretnél családias hangulatú órákon, vidéki környezetben kémia képzést kapni? A Pannon Egyetem kiváló oktatói garantálják a minőségi tudást.

A tantárgyak négy nagy kategóriába illeszkednek: természettudományi, gazdasági, társadalmi és számítástechnikai ismeretek, kémiai képzés, differenciált szakmai ismeretek és persze a választható tárgyak. A képzés két választható szakirányt kínál fel: a vegyész és a kémia tanári szakirányokat. A vegyész szakirány jellemzője, hogy a differenciált szakmai képzés keretében, a kötelező tárgyak mellett az egyetemen folyó kémiai kutatásokra épülő négy különböző modul (elméleti kémia, környezeti kémia, radio- és fotokémia, szerves- és gyógyszerkémia,) tárgyaiból választhatsz. A kémia tanári szakirányt választók a tanári mesterség alapjainak elsajátítása mellett az általuk választott, a PE-n oktatott másik tanári szaknak megfelelő tárgyakat vehetnek fel.

A tanulmányaid befejeztével pályakezdő szakemberként a vegyipari termelésben, akadémiai és ipari kutatóintézetekben, analitikai, agrokémiai, egészségügyi, élelmiszeripari, minőségbiztosítási, növényvédelmi laboratóriumokban, valamint igazgatási és környezetgazdálkodási, környezetvédelmi területeken leszel képes feladatokat ellátni. Persze a továbbtanulás mellett is dönthetsz, az ország számos egyetemének kémiára épülő mesterképzései várnak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom