Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A kertészmérnöki alapképzés természetesen azoknak való, akiket érdekel a biológia, azon belül is elsősorban a növénytermesztés. A növénytermesztő mérnöki képzéstől az különbözteti meg, hogy itt elsősorban a kisebb családi és egyéni gazdaságokban, kertészetekben folyó munkát ismerhetik meg a hallgatók. Ha ezt a szakot választod, felsőfokú végzettséggel rendelkező „kertészként” érteni fogsz a gazdaságok létrehozásához és működtetéséhez, illetve az előállított termékek forgalmazásáról, tárolásáról és feldolgozásáról is szerzel ismereteket.

A kertészmérnöki diploma azonban azok számára is hasznos, akik nem saját gazdaságban gondolkodnak. A gondosan felépített, sokféle ismeretet átfogó tantervnek köszönhetően diplomád megszerzése után dolgozhatsz akár szaktanácsadóként, szakfelügyelőként igazgatási szervezeteknél, szakmai testületeknél, de természetesen mezőgazdasági, kertészeti nagyüzemekben és a kereskedelemben is.

Alapozó ismeretekként általános és szakmai természettudományos tárgyakat kell hallgatnod (matematika, fizika, kémia és anyagcsere-élettan, biológiai, növénytani, növényi biotechnológiai, műszaki, genetikai és nemesítési ismeretek), illetve a tanagyag felöleli a dísznövény-, gyümölcs-, faiskolai, szőlő-, zöldség-, illetve gyógynövénytermesztéshez kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismereteket. Ezeket egészítik ki a gazdálkodások irányításához szükséges gazdasági és humán tárgyak.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának hét féléves kertészmérnöki alapképzésén emellett az alábbi szakirányok közül lehet választani: dísznövénytermesztés, gyümölcstermesztés, szőlészet és zöldségtermesztés szakirány, melyekhez differenciált szakmai ismeretek tartoznak.

A gyakorlati oktatás bázisát az egyetem tanüzeme, a régió kutatóintézetei, valamint a Keszthely környéki gazdaságok biztosítják.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom