Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 135 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 125 000 Ft

Úgy érzed, jobban szeretnéd érteni a magyar nyelv működési mechanizmusait, történeti változásait? Tágabb irodalmi műveltségre tennél szert, mint amit a középiskola kínált? A jövőben esetleg tanárként vagy kutatóként képzeled el magad – de mindenképp a magyar nyelv alapos ismeretét igénylő munkakörben? A Pannon Egyetem családias hangulatú magyar alapszakos képzése bármelyik célkitűzésben támogat!

A korábbi tanulmányaidhoz képest a legtöbb újdonságot minden bizonnyal a nyelvészeti és nyelvtörténeti tárgyak fogják adni. Persze mindez semmit sem von majd le a világ- és a magyar irodalommal foglalkozó számos kurzus izgalmaiból. Betekintés szintjén néhány más humán tárgy is szerepel a tantervben, mint például a művészettörténet. A PE-n az alábbi szakirányok és specializációk érhetők el számodra: nyelvmentor, színháztörténet illetve összehasonlító irodalom- és kultúratudomány és a magyar, mint idegen nyelv specializációk. A tanulás mellett a PE pezsgő diákéletet biztosít. Vár például a drámapedagógiai műhely, a slam poetry öntevékeny diákkör, de beszélgethetsz kortárs magyar írókkal vagy részt vehetsz az Irodalom- és Kultúratudományi Műhely által szervezett alkalmakon is.

A PE-n három, a magyar alapszakhoz kapcsolódó diszciplináris mesterképzés elérhető: magyar nyelv és irodalom, összehasonlító irodalom- és művelődéstudomány illetve színháztudomány MA. Emellett persze az ország többi egyetemének megfelelő mesterképzései is nyitva állnak előtted! Ha munkába álláson gondolkodsz, akár átfogó humán tudásodra (közművelődési intézmények), akár magabiztos kommunikációs képességeidre (média, önkormányzatok) is számíthatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom