Mechatronikai mérnöki

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Műszaki Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Ha mechatronikai mérnök vagy, az nem jelenti azt, hogy egész életedben gépjárműfékrendszert, marsjárművet, automata mosógépet, kórházi lélegeztetőgépet, robotrepülőgépet, mobiltelefont, vagy mobilgyártó automata gépsort, távirányítású klímaberendezést, kőolajipari szabályozórendszereket, intelligens fűtésrendszert, esetleg számítógépvezérelt robotokat kell tervezned.

De az biztos, hogy a Pannon Egytem mechatronikai mérnök alapképzési szakán megtanulsz mindent, ami ezekhez szükséges!

Ez a szak olyan mechatronikai mérnököt farag belőled, aki az elsajátított természettudományos, elektronikai, gépészeti, irányítástechnikai, informatikai, gazdasági és szervezési, vezetési ismeretek birtokában alkalmas mechatronikai eszközök, berendezések és részegységek felhasználásán alapuló gyártási, szerelési és minőségszabályozási folyamatok felügyeletére és irányítására. Megfelelően képzett leszel még mechatronikai eszközök tervezésére, valamint mechatronikai rendszerek üzemeltetésére, diagnosztizálására és karbantartására.

A képzésen belül két szakirány közül választhatsz, hogy a számodra legérdekesebb témakörbe alaposan beleáshasd magad.

Optika és labortechnika szakirányon mélyebben megismerkedhetsz a fizikai optika és lézertechnika ipari és laboratóriumi alkalmazásaival. Tapasztalatokat szerezhetsz a különböző vékonyréteg technológiák alkalmazásában és megvalósításában. Megismerheted a különböző lézertípusok működési elvét és azok műszaki megvalósítását. Ha szeretnél megismerkedni a leggyakrabban alkalmazott lézeres megmunkálási módszerekkel, akkor ezt a szakirányt neked találták ki!

A folyamatipari rendszerek mechatronikája szakirány hallgatójaként mélyebben elsajátíthatod az irányítástechnika és a számítógépes folyamatirányítás alapjait. Megismerkedhetsz a Matlab+Szimulink, Aspen Plus, GAMS, ChemCAD, AutoDesk szoftverek folyamatirányítási területen való alkalmazásaival. A gyakorlati tudás elmélyítését pedig a laboratóriumi gyakorlatok biztosítják.

A Pannon Egyetem hallgatóit mechatronikai-gépészeti üzemek, gyáregységek várják az egy hónapos szakmai gyakorlatuk színhelyéül.

A mechatronikai mérnök nem gépészmérnök, nem elektromérnök, nem programozó, de mindezekről eléggé sokat tud, hogy meg tudja ítélni, hogy egy rendszer, egy termék mely eszközökkel valósítható meg leggyorsabban, a munkaerő leghatékonyabb kihasználásával.

Mit is jelent ez a munka tekintetében? Automatizált gyártó és szerelő berendezések tervezése, üzemeltetése és műszaki kiszolgálása a fő feladatkörei egy Pannon Egyetemen végzett hallgatónak. A járműiparban, vagy az orvosi műszergyártás területén ugyanúgy állást találhatsz, ha ezen a szakon végzel, mint a vegyiparban, gyógyszeriparban és az automatizált műszerek gyártásánál.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom