Nemzetközi gazdálkodás

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

A nemzetközi gazdálkodás alapképzés célja, hogy magas fokon képzett szakemberek képzését tegyék lehetővé, akik átlátják a gazdasági, diplomáciai és politikai folyamatokat, és képesek több nyelven kommunikálni is. Ha nyitott vagy a világra és otthonosan mozogsz nemzetközi téren vagy érdeklődsz a nemzetközi tárgyalások különféle technikái, valamint a nemzetközi szervezetek működése és világgazdasági szerepe iránt, akkor itt a helyed.

A képzés hét féléves, melyből egy félév kötelező szakmai gyakorlat. Ez az egy félév segít az elméleti tudást átültetni a gyakorlatba. A képzés kurzusai között van például gazdaságmatematika, statisztika, külgazdaságtan, vállalati pénzügyek, gazdasági jog, nemzetközi marketing, nemzetközi ügyletszervezés, tárgyalásmódszertan. Specializálódhatsz Európai Unió és nemzetközi kommunikáció területekre,  ezek a PE-n választható szakirányok.

Az oklevél megnevezése: közgazdász nemzetközi gazdálkodási alapképzési szakon. A diploma megszerzéséhez alapvető feltétel két középfokú szakmai nyelvvel bővített C típusú nyelvvizsga, így érdemes a nyelvi tanulmányokra is koncentrálni. Persze nyelvtudásodat nagyban fejlesztheti egy külföldön eltöltött félév is – pályázz az elérhető ösztöndíjakra!

A diploma megszerzésével európai uniós intézményeknél, államközi kapcsolatokban érintett szervezeteknél, nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknál, nyomtatott és elektronikus sajtónál tudsz elhelyezkedni. Megszerzett tárgyi tudásod segít a nemzetközi rendszer gazdasági, jogi és politikai megértésében is. Emellett a diploma megszerzésével alkalmas lehetsz saját kisvállalkozás indítására, vagy dolgozhatsz független szakértőként, de pályázatíró tanácsadóként is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom