Nemzetközi tanulmányok

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Az európai integráció folyamata, bár nem mindig zökkenőmentesen, de folyamatosan zajlik. A bővítés átfogó tudással rendelkező, az európai térség kulturális és történelmi viszonyai között otthonosan mozgó szakértők közreműködését kívánja meg – te is egy lehetsz közülük a Pannon Egyetem nemzetközi tanulmányok alapszakának elvégzését követően.

A Pannon Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóinak képzésében a társadalom- és bölcsészettudományok neves képviselői vesznek részt. A képzés során részletesen tanulsz az Európai Unióról, a diplomácia és a biztonságpolitika világáról, akut problémákról és (akár katonai) konfliktusokról. Nem maradhatnak el a szokásos kitekintést biztosító jogi, közgazdaságtani és gazdaságföldrajzi tárgyak sem. A Pannon Egyetem specialitása, hogy több kurzust is tart spanyol, mediterrán és dél-amerikai tanulmányok köréből.

A nemzetközi tanulmányok szakos diploma megszerzéséhez két nyelvvizsgára lesz szükséged, de ettől nem kell megrettenned, hiszen az egyetem számos szaknyelvi kurzust kínál fel. A készségfejlesztő és módszertani modul a nyelvismeret fejlesztése mellett kutatásmódszertanra és protokollra is oktat téged, valamint kommunikációelmélettel is foglalkozhatsz a keretein belül. A diplomaszerzéshez négy hét összefüggő szakmai gyakorlat teljesítésére is szükséged lesz, melynek adminisztratív oldalát az egyetem készséggel segít lebonyolítani.

A külügyi tárca és az Országgyűlés mellett az önkormányzatok, de civil szervezetek és üzleti vállalkozások is igényt tarthatnak a BA diplomával megszerzett tudásra munkaadóként. Emellett a továbbtanulás lehetőségei is széleskörűek, hiszen szinte bármely társadalomtudományi mesterképzés elfogadja felvételi követelményként a nemzetközi tanulmányok diplomát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom