Növénytermesztő mérnöki

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Ha érdekel a mezőgazdaság, szívesen dolgoznál saját vállalkozásodban vagy nagyobb termelőegységeknél növénytermesztőként, esetleg mezőgazdasági kereskedelemmel, agrárpolitikával, termelés-fejlesztéssel és szervezéssel vagy talajvédelemmel foglalkoznál, akkor a Pannon Egyetem Georgikon Karának alapképzésén jó helyen keresgélsz.

A növénytermesztő mérnök szakon általános mezőgazdasági, technológiai és vállalkozási ismeretekkel egyaránt ellátnak, így diplomád megszerzése után bármilyen növény- és élelmiszertermelő üzemben, regionális mezőgazdasági szervezeteknél, hazai és külföldi nemesítő intézeteknél vagy szakértőként akár biztosító társaságoknál is elhelyezkedhetsz.

A képzés három és fél éve alatt természettudományos és mérnöki (matematikai, informatikai, műszaki, kémiai, állattudományi, növénytudományi, mikrobiológiai, ökológiai, genetikai és biotechnológiai), valamint mezőgazdasági és technológiai (talajtan, agrokémia, környezetvédelem, technika, meteorológia) alapismereteket sajátítasz el. Azért, hogy a mezőgazdaság mint ipari terület működését is megismerd, gazdasági és humán ismereteket is beépítettek a tantervbe (közgazdaságtudományi, jogi, társadalomtudományi ismeretek, mezőgazdasági termékek marketingje, EU agrárpolitika). Ezeken kívül válaszható és szakirányos tárgyakkal specializálódhatsz a növénytermesztés kisebb részterületein.

A szakon nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati oktatásra, így az egyetemen kívül két darabkötelezően teljesítendő szakmai gyakorlat a diplomázás feltétele.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom