Pénzügy és számvitel

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Kíváncsi vagy arra, miként befolyásolják a pénzügyi lehetőségek és műveletek a vállalati működést? Szereted az aprólékos, pontos munkát, de kihívásként tekintesz a nagyobb összefüggések felismerésére is? A Pannon Egyetemen szerezhető pénzügy és számvitel diplomához vezető út nagyon tetszeni fog!

A tananyag nagyon változatos, hiszen a közgazdaságtan számos aspektusát járja körül. Tanulni fogsz mindenekelőtt módszertani tárgyakat, például gazdasági matematikát, informatikát, statisztikát – az itt szerzett készségek megalapozzák a kreatív problémamegoldást, melyre nagy szükséged lesz a munkád során. Elméleti gazdasági ismereteket (például mikro- és makroökonómia) és üzleti ismereteket (mint gazdasági jog, adózási ismeretek, számvitel) is hallgatni fogsz. Az alapos közgazdasági és módszertani ismeretek megszerzése mellett hangsúlyozott szerepet kapnak a gazdaságban lebonyolódó pénzügyi folyamatokkal, valamint a gazdasági események elszámolási és értékelési rendszerével foglalkozó kurzusok. A PE emellett két szakirányt is indít, a pénzügyit és a számvitelit. A kötelező szakmai gyakorlatot eltöltheted a NAV-nál, hitelintézeteknél és számos vállalkozásnál, rugalmas időbeosztásban. Ez különösen fontos szakasza a képzésednek, hiszen meghatározhatja pályaválasztásodat, de akár első munkaadóddá is válhat a gyakorlatot biztosító vállalat!

Tanulmányaid befejezése után gazdasági mesterszakon vagy felsőfokú szakképzésben képezheted magad tovább. Ha inkább kilépnél a munka világába, könyvelő és könyvvizsgáló irodák, hitelintézetek és pénzintézetek, vállalkozások pénzügyi, számviteli, controlling osztályai, tanácsadó cégek, állami szervezetek (NAV, ÁSZ, PSZÁF), szakminisztériumok és önkormányzatok jöhetnek szóba lehetséges munkaadókként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom