Romanisztika (francia)

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 135 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 135 000 Ft

A francia az Európai Unió egyik legfontosabb működési nyelve. Már jól beszéled, de ennél többre vágysz? Szeretnéd népszerűsíteni a francia kultúrát, vagy valamilyen nemzetközi szervezetnél tervezel karriert? A Pannon Egyetem romaniszika alapszakán a francia szakirányos képzés bármely lehetőségre felkészít!

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin nyelvekre (francia, olasz, portugál, román, román nemzetiségi, spanyol) fókuszáló ismereteket. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád egyik feltétele is egyben. A specializálódás érdekében a francia nyelv EU-s politikai, diplomáciai, jogi, gazdasági szaknyelvi szakiránya vár. A PE franciás hallgatóinak 80%-a egy vagy két félévet tölt a Rouen-i vagy az Angers-i Egyetemen az Erasmus program keretében. Ugye te is szeretnél egy lenni közülük?

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat a mester képzés keretében (tolmács, tanári, vagy francia nyelv és irodalom képzések), vagy azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző). De ha inkább kulturális érdeklődésednek engednél, műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom