Társadalmi tanulmányok

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekel a történelem, a politika, jól tudsz együttműködni másokkal, és képes vagy könnyedén kapcsolatot teremteni, s nyitott vagy a szociális kérdések iránt, akkor a társadalmi tanulmányok a te szakod.

A képzés hat féléves, mely alatt alkotmányjogot, szociálpszichológiát, társadalomtörténetet, logikát, társadalomstatisztikát, politikatudományt, etikát, művelődéstörténetet, demográfiát, településszociológiát, informatikai ismereteket, család-és iskolaszociológiát és kisebbségszociológiát is tanulhatsz. A képzés folyamán egy legalább négy hétig tartó kötelező terepgyakorlaton is részt kell venned, amely segíti az elméleti ismeretek elmélyítését is. A szak befejezésével képes leszel adatgyűjtésre, adatelemzésre, így támogatni tudsz majd szociológiai kutatásokat.

A diplomában szereplő megnevezés „társadalmi tanulmányok alapszakos szakelőadó”. Diplomásként alkalmas leszel arra, hogy kutatásszervezőként, tudományos munkatársként tevékenykedj, de el tudsz helyezkedni középszintű munkakörökben közigazgatási, tájékoztatási, közművelődési intézményekben, valamint politikai és közéleti szervezetekben. Ugyanakkor a versenyszféra változatos pozícióiban is alkalmazni tudod a képzés során megszerzett statisztikai és elemzési ismereteidet. Ha sikeresen elvégezted az alapszakot és továbbtanulnál, ezt megteheted a Pannon Egyetemen is nemzetközi tanulmányok vagy mediterrán tanulmányok mesterképzésein. Emellett természetesen az ország többi egyetemén is számos társadalomtudományi mesterképzés nyílik meg előtted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom