Turizmus-vendéglátás

Pannon Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Pannon Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft
Angol önköltség (félév) 190 000 Ft

Szeretsz utazni, de még inkább másokat utaztatni, kényelmükről sokoldalúan gondoskodni? Érdekel a nagyvilág? Jó a szervezőképességed? Akkor vár rád a Pannon Egyetem turizmus vendéglátás szakja.

A képzés hét féléves, melyből az utolsó a szakmai gyakorlat jegyében telik. Kezdetben alapozó ismereteket szerezhet az ide felvételt nyert hallgató. Módszertani, közgazdaságtani és üzleti ismeretek elsajátítása mellett társadalomtudományi alapozó ismereteket is kapsz, s persze a törzsanyag részeként tanulsz például vendéglátó ismereteket, szállodai ismereteket, turizmus marketinget és turisztikai erőforrásokat. A képzés ideje alatt lehetőség van valamilyen specializáció felé irányulni, melyek szakirányoknak minősülnek. Választatod a szálloda-szervezést, a vendéglátás-szervezést, az utazás-és rendezvényszervezést és a turizmusmarketinget. A vendéglátás-szervezés szakirányt az egyetem keszthelyi telephelyén lehet elvégezni, míg a többi szakirányt lehetőség van Veszprémben, valamint Nagykanizsán abszolválni. A diploma megszerzéséhez szükség van két középfokú szakmai nyelvvel bővített C típusú nyelvvizsgára, de az egyik kiváltható egy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsgával. A nyelvvizsga-követelmény alól mentesülnek azok, akik angol nyelvű képzésben vesznek részt.

A megszerzett diplomával el lehet helyezkedni vendéglátó vállalkozásoknál, kongresszus- és rendezvényszervező vállalkozásoknál és intézményeknél, utazási irodáknál, turizmussal foglalkozó szerveknél, valamint országos turisztikai irányító szerveknél. A munkába állás mellett mesterképzésen való továbbtanulásra is van lehetőséged.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom