Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Hamarosan!

A hitoktatásban, teológusként vagy papként látod magad a jövőben? Esetleg nem a katolikus felekezethez tartozol, de érdekel a katolikus hit és teológia? A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola szélesre tárja a kapuit mindazok előtt, akik szeretnének mélyebben megismerkedni a katolicizmussal és távlati céljaikat is annak szellemében fogalmazzák meg.

A főiskolán katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzés, illetve az osztatlan teológiai mesterképzés kerül meghirdetésre. A hasonló intézményekre jellemző módon a jelentkezés nem a hagyományos formában zajlik, a PPHF külön felvételi eljárást bonyolít le. Fontos azonban tudni, hogy a Pécsi Egyházmegye pap- vagy szerzetesnövendékeként automatikusan felvételt nyersz. Bármelyik képzésre jelentkezz is, úgynevezett programokkal találkozol, amelyek a tantárgycsoportokat tömörítik: bölcseleti-társadalomtudományi program, egyháztörténeti program, szentírástudományi program, szisztematikus teológia program, alkalmazott teológia program és pedagógiai program (leendő katekétáknak).

A főiskola számára kiemelt fontossággal bír, hogy hallgatóinak maximális támogatást nyújtson kollégiumi elhelyezés és tehetséggondozás (Berényi Zsigmond Szakkollégium) tekintetében is. Határon túli hallgatóként is jogosult vagy az államilag támogatott, ösztöndíjas képzésben részt venni! Mindkét induló szak elvégezhető levelező vagy nappali képzés formájában – utóbbi esetben csak akkor vesz részt egy hallgató költségtérítéses képzésben, ha már minden államilag támogatott félévet felhasznált egy másik képzés során. Az intézmény keretein belül működik a Theolingua nyelviskola, mely államilag elismert nyelvvizsgát biztosít, ugyanakkor garantálja, hogy a nyelvoktatásban a számodra fontos témakörök kerüljenek előtérbe.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet