Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6

A katekéta-lelkipásztori munkatárs az egyházi felsőoktatásban a korábbi hitoktató, hittantanár és lelkipásztori munkatárs szakok összevonásából jött létre, és alkalmazott teológiai képzést takar. A célja olyan elhivatott szakemberek képzése, akik a hitéletben, a hitoktatásban vagy a gyülekezetekben a lelkipásztorok munkáját segítve szolgálnak.

A képzés során először teológiai, egyházismereti és liturgikus alapismereteket sajátíthatsz el, majd a katekéta és a lelkipásztori munkatárs szakirányok közül kell választani. A katekéta szakirány, ahol elsősorban pedagógiai és pszichológiai tárgyakat oktatnak, általános iskolás korú gyermekek hitéleti nevelésére készít fel. A másik szakirányon többek között rendezvényszervezést, kommunikációt és gazdasági jellegű tárgyakat tanulsz, így az elvégzése lelkipásztori asszisztensi feladatok ellátásra jogosít.

A felvételi eljárásába alkalmassági vizsga is tartozik, amelynek célja a jelentkezők motivációinak megismerése és annak vizsgálata, hogy megfelelő képességekkel rendelkeznek-e a hivatás gyakorlására. Nappali tagozaton a felvételi elbeszélgetés mellett írásbeli (hittan, biblikus, liturgikus, műveltségi teszt és hitéleti témájú esszé) vizsgarész is van.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom