Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 12

Ha szeretnél emberekkel foglalkozni, gyülekezetekben szolgálni vagy csak érdekel a teológia, akkor a Pécsi Hittudományi Főiskola teológia képzésén megtalálod a számításod.

A szakot elvégző hallgatók nagy része hitéleti területen (hitoktatásban, lelkipásztorkodásban vagy más egyházi munkakörökben) szeretne dolgozni, de természetesen azokat is szívesen várják, akik tudományoson értelemben akarnak teológiával foglalkozni, azaz szeretnének kutatók lenni, vagy csak érdeklődnek a hittudományi kérdések iránt.

Azoknak, akik a hitéletben szeretnének szolgálni a tizenkét féléves, osztatlan, azaz MA végzettséget adó teológia-lelkipásztor szak felel meg elsősorban, míg a teológia, mint tudomány iránt érdeklődőknek, a tíz féléves, szintén MA végzettséget adó teológia képzés. A második évet követően eszmetörténeti, hittanári vagy lelkipásztori szakirányt lehet választani.

A jelentkezés során felvételi vizsgát is kell tenni, amelynek célja a jelentkező motivációinak megismerése és a teológiai pályára való alkalmasságuk vizsgálata. Nappali tagozaton a felvételi elbeszélgetés mellett írásbeli (hittani, biblikus, liturgikus, műveltségi teszt és hitéleti témájú esszé) vizsgarész is van.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom