Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Hamarosan!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem az ideális egyetem számodra, ha a katolikus értékeket ötvözni szeretnéd a szellemi szabadsággal. A PPKE bölcsészeti, társadalomtudományi, jogi, teológiai és információs technológiai területen nyújt magas színvonalú képzéseket.

A PPKE Magyarország-szerte ismert és nemzetközileg is elismert oktatók sorát tudhatja falai között. A magas minőségű oktatásnak és a kedvező oktató-diák aránynak köszönhetően a „pázmányos” diákok jól szoktak teljesíteni az országos tanulmányi versenyeken. A PPKE a felsőoktatási rangsorokban is rendszeresen előkelő helyen végez, a munkaerőpiacon könnyű elhelyezkedést biztosít az innen származó diploma.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar különlegessége, hogy kampusza Piliscsabán van, épületeit Makovecz Imre tervezte, egészen különleges stílusban. A piliscsabai kampusz Budapestről könnyen megközelíthető, saját busz- és vonatmegállója is van. Az Információs Technológiai és Bionikai Kar egy izgalmas világba ad belépőt: az információs technológiához és a biotechnológiához egyszerre értő mérnököket képez, akik egy óriási fejlődés előtt álló iparágban fognak tudni elhelyezkedni. Budapest belvárosában, a bulinegyedtől néhány utcára működik a jogi kar, ahol Magyarország egyik legszínvonalasabb jogi képzése zajlik. A Hittudományi Kar pedig egyértelműen Magyarország legjobb katolikus teológiai intézménye, amelyet még maga Pázmány Péter alapított.

A PPKE hallgatóit szinte elkényezteti az egyetem: a főváros számtalan kulturális és sportolási lehetősége mellett az egyetemen a néptáncegyüttestől a filmklubig számos öntevékeny csoport várja az érdeklődőket. A PPKE aktív nemzetközi kapcsolatokat ápol, így számtalan külföldi hallgatót fogad, illetve a „pázmányos” diákoknak is van lehetősége külföldön tanulni néhány félévet.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet