Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Te már felismerted az angolszász kultúra nagyszerűségét, és ezt szeretnéd másokkal is megosztani? Netán hozzá is tennél a terület tudásanyagához? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem anglisztika alapszakán nem csak magas színvonalú oktatásra, hanem ilyen irányú biztatásra is számíthatsz tanáraidtól!

Az anglisztika szak hallgatójaként egy átfogó kulturális és nyelvi képzést kaphatsz: néhány általános bölcsészeti tárgy mellett a teljes angolszász civilizáció – ide értve például Írországot, Kanadát és Ausztráliát is – terítékre kerül az irodalomtudománnyal, művészettörténettel foglalkozó órákon. Már a szakra történő belépéskor elvárja az egyetem az angol nyelv emelt szintű ismeretét, de ez a tudás tovább bővül és finomodik mind a szókincs, mind a kommunikációs készségek tekintetében. A PPKE két specializációs lehetőséget is felkínál, mű- és szakfordítás, illetve ír tanulmányok és modern kultúra specializáció közül választhatsz. A Pázmány bátorítja a nemzetközi tapasztalatszerzést, kisebb-nagyobb programok együttműködő egyetemeként (pl. Erasmus, CEEPUS) fel is hívja a figyelmed a lehetőségekre és a pályázás folyamatában is kapsz segítséget.

A harmadik év végére alkalmassá válsz arra, hogy nyelvi közvetítői szerepet tölts be a kulturális kapcsolatok terén, így az önkormányzati és a kulturális életben az angolszász kultúra ismeretét megkívánó feladatkörökben önállóan tudsz dolgozni. Emellett a média vagy az idegenforgalmi üzletág is jó álláslehetőségekkel vár. Természetesen a továbbtanulást is választhatod, ebben az esetben az angol nyelv és irodalom, valamint a tanári mesterképzés a legkönnyebben járható utak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom